Army Reserve Center

Rain gardens. Transpiring solar collectors. Pollutant stripper wells. This new Army Reserve Center (ARC) is bursting at its insulated concrete form walls with sustainable design features. Built in the often-cloudy Pacific Northwest, the center features huge expanses of energy-efficient glass and solar tubes to maximize available daylighting and was designed to harmonize with the surrounding white pine forest.

GLMV designed this 120,000-square-foot facility at Joint Base Lewis-McChord near Tacoma, Washington to support tactical operations, surgical, and food laboratories. The training center includes a medical simulation training room, SIPRNET training room, assembly hall, library and learning center, arms vault, kitchen, and physical fitness areas. The organizational maintenance shop features repair bays, a bridge crane, lubrication system, and tools and parts storage.

Inspire the Look of Tomorrow

If our portfolio speaks to you, please get in touch. Think of what we could create together.

 

Related Projects

If you liked this project, check out other projects in this category.

' '

Wichita 316.265.9367
Kansas City 816.444.4200
Houston 281.870.1914
architects@glmv.com

PORTFOLIO   |   PEOPLE  |  NEWSROOM  |  ABOUT  |  CONTACT  |  CAREERS  |  PRIVACY
316.265.9367 | architects@glmv.com

© GLMV  |  Wichita 316.265.9367  |  Kansas City 816.444.4200  |  Houston 281.870.1914  |  architects@glmv.com
PORTFOLIO  |  PEOPLE  |  NEWSROOM  |  ABOUT  |  CONTACT  |  CAREERS  |  PRIVACY

© GLMV